Enter your keyword

Hoe weet ik of ik een echte Swarovski kristal in handen heb?

Swarovski kristal wordt beschouwd als de hoogste kwaliteit van door machines geslepen en gepolijste kristallen ter wereld.

Door de precisie van de door Swarovski gebruikte machines raken de facetten elkaar allemaal op exact hetzelfde punt. Deze techniek is vergelijkbaar met het slijpen van de facetten van een diamant. Ze schitteren en fonkelen en vangen elke glinstering op en hebben prachtige vormen.

De firma Swarovski produceert haar glas op basis van een speciale samenstelling die niet kan worden gekopieerd. Deze samenstelling zorgt voor de ongelofelijke schittering in de echte Swarovski producten. Het speciale kleurenpalet vormt een andere kwaliteit die Swarovski kristal van imitaties onderscheidt:
• Swarovski AB: De Aurora Borealis afwerking van Swarovski heeft een uniforme glans. Er zijn geen wervelingen in de coating te zien en over het algemeen zijn er geen krassen waarneembaar. Bij imitaties zijn wel vaak krassen te zien en een vet ogend oppervlakte. Sommige onvolmaaktheden bij de imitaties hebben met een lagere kwaliteit van afwerking te maken.
• Als je in een Swarovski kristal kijkt, zal je er nooit luchtbellen in zien. Als dat wel het geval is, heb je te maken met een imitatie.
• Door de speciale glasverbindingen die Swarovski gebruikt, zal het Swarovski kristal altijd meer schitteren dan dat van een imitatie. Dit valt vooral op als je beide producten naast elkaar legt en vergelijkt.

Lichtblauwe Swarovski oorhangers de-art